Saturday, January 14, 2012

spark plug

Ingat x dlu gua ada bikin entry psl ada pengguna saga tanya psl spark plug iridium?? tgk entry kat sini....Siang td ada gua jumpa member yg kebetulan gua mmg beli minyak hitam utk service. So dia sembang dgn gua psl spark plug&dia rekemen gua bosch. Gua ckp mmg gua pakai bosch brand dh lama since gua berpuas hati dengan bosch. So dia suggest gua pakai "bosch super 4" which is lebih power&api lebih kuat.


Mmg gua x nafikan NGK iridium power sbb teknologi dia x sama&mungkin gua blh kata lebih advanced. Tp pendapat gua...apa salahnye cube dlu ye x? So gua pn beli. Harga dia dlm RM70-RM80. Kdai lain mungkin ada yg lg mahal atau mungkin ada yg lg murah. Tp tu gua usha sekitar lembah kelang. Sesapa yg ada dpt harga lg murah, blh kongsi kt sini. Tgk dr segi fizikal pn dh tau mmg ada beza. Lps pasang...all i can explain is "marvelous". Ada beza especially klu try tekan minyak mse engine idle. RPM naik pun smooth je. So apa kata lu org try&kongsi kt sini.....


p/s: member gua bgtau ngk iridium &platinum xblh msuk kt saga. Mungkin sbb thread dia xngam?? Gua pn kurang pasti. Tp sesapa yg ada beli&dh psang kt saga blh jugak kongsi dgn gua..Maklumat lanjut ttg bosch spark plug blh usha kt sini

3 comments:

Ke-RaRe FaSHioN said...

petang ni jugk sy nk try beli..=)..kesannye sy respon nnt

gua said...

ok jek..jgn lupa follow gua di twitter @kelabprotonsaga

carros medellin said...

Carroya.com is a transactional portal for users who want to buy new or used car and for users who wish to publish an ad for sale new or used car on all brands and models in Colombia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails