Tuesday, June 24, 2014

Terima kasih

Slm semua..terima kasih pada yg sudi dtg ke KarNival Automobil 2014. Terima kasih juga kpd pengunjung2 di booth DriveM7 kerana support produk. In shaa Allah kita akan berjumpa lagi.. 


















Tuesday, June 17, 2014

KarNival Automobil 2014

Salam semua. Jom ramai2 ke KarNival Automobil 2014. Anda berpeluang bertemu dgn duta DriveM7 Aaron Aziz disana. Ada pelbagai aktiviti diadakan. Boleh singgah di booth DriveM7 untuk beli barangan serta minuman produk keluaran DriveM7. Jumpa disana!

Tarikh: 20-22 June 2014
Lokasi : Alamanda, Putrajaya
Masa: 10pagi - 10malam

Tuesday, June 3, 2014

For sales

Slm all..terpaksa melepaskan buah hati kesayangan. Ada sesapa berminat? Kereta xde mslh. Blh tgk previous post mcmana enjin keta bersih. Pkai minyak pn semi-synthetic. Enjin 1.5cc. Takat nk travel jauh2 xde mslh. Alternator baru, compressor baru. Cuma kaburator je kurg cantek. Tp xde efek pd performance enjin pn. Bukak harga 6k (nego). Serious buyer only. Reason nk jual sbb ada 3bijik model yg sama.. Sesapa berminat blh email khairi.traswaja@gmail.com



Friday, May 23, 2014

Festival Belia Putrajaya 2014

Kepada semua pengunjung2 boleh datang ke booth DriveM7 untuk hilangkan dahaga. Ada bermacam2 aktiviti serta barangan dijual disini. Festival Belia Putrajaya 2014 ini dianjurkan oleh Kementerian Belia&Sukan. Bermula dari 23-5-2014 hingga 25-5-2014. Jom!!






Tuesday, May 6, 2014

Alternator VR4 / Mirage

Slm. Ada sbijik alternator VR4 nk letgo. Baru barai dr sbuah enjin. Sesuai utk enjin VR4, mirage atau seangkatan dengannya. Brg masih cantik seperti dlm gambar. 

Sunday, March 16, 2014

respon tentang digital meter

Gua pernah post pasal digital meter dulu dan gua banyak terima email serta comment tanya pasal digital meter yg susah nak dapat. Atas sebab rare nak dapat, gua tak berminat nak jual sbb gua masih lagi sayang kat meter yang sepanjang gua pakai alhamdulillah tak pernah ada masalah. tak dinafikan ada sesetengah pembaca2 blog yg email gua nk beli meter gua dengan harga yang tinggi. mintak maaf, bukan gua tak nak jual. gua masih lagi berminat nak guna dan tahun lepas gua dapat sebijik saga model yang sama pun gua salin digital meter ke kereta yang baru dapat tu. blh tgk kat sini plak.
Gua belum lagi nk jual meter yang gua pakai sbb skrg sudah ada kat kereta 1 lagi. Kalau akan datang gua xtau lah. Untuk cari meter2 yang jenis rare mcam tu, lu org kena rajin merayau kedai halfcut area lu org atau outsource dalam internet. kadang2 benda yg kita nak mmg ssh dapat. Ada apa2 pertanyaan blh lontarkan ke email atau komen. So good luck!!




Wednesday, March 12, 2014

minyak fast power oil

Gua pernah post psl minyak fast power oil (FPO) dulu. blh tgk kt sini. Sblm ni gua byk eksperimen minyak kereta untuk test performance kereta. Dlm byk2 minyak yg gua pernah try, ini yg terbaek gua rasa&experience. Psl apa? Minyak ni ada kelebihan dari minyak2 lain yg pernah gua guna. Selain jaga enjin, minyak ni blh cuci dalaman enjin kasi bersih kalau rajin pkai&maintain. Dengar mcm tak logik. Tp bila dh guna baru tau. kalau org dh biasa dgn mesin uji minyak ni dia akan tau yg FPO ni blh pegi sampai 12pound geseran&masih lagi bergerak. Bermakna piston lu org dijaga tak rosak.

Kebiasaan minyak biasa blh pegi sampai 5000km. tp minyak ni blh pegi sampai 8000-10,000km. klu sengkek sgt blh sampai 12,000km. tp perlu diingat yg kemampuan penapis minyak kereta blh pegi sampai 8000-10,000km shj. jd lbh baik tukar bila dh sampai 8000km untuk performance kereta lu org maintain.

Minyak ni blh pkai untuk smua jenis kereta n/a atau turbo even diesel pn blh. mls nk ckp byk. blh cuba sndr. spe yg dduk area lembah klang blh contact ejen dia En. Hashim (017-299 8858).

p/s: bkn nk puji, tp mmg puas hati pkai sbb gua sndr dh pkai.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails